navbar


søndag den 29. januar 2012

Citron-Hvidløgs Kylling

Aftensmad:
Ingredienser:
  • 4 stk kyllingebryst uden ben
  • 2 spsk maizena
  • Salt og peber efter smag
  • 1 stort løg (skåret i strimler)
  • 3 fed hvidløg (presset)
  • Saften af ½ citron
  • 1 kop kyllingeboullion

Fremgangsmåde:
Bland maizena med salt og peber. Drys blandingen ud over kyllingebrysterne. Spray en slip-let pande med en smule olie og steg kyllingestykkerne i omkring 5 minutter.

Læg kyllingebrysterne over i et ildfast fad.  Hæld nu løg og hvidløg på panden og steg det i 1 minut. tilsæt citronsaft og kyllingeboullion og kog det op. Hæld massen over til kyllingestykkerne og stil fadet i en 175 grader varm ovn i ca 30 minutter.

Server varm - Familien kan spise ris/pasta til.

Velbekomme...!

Dukan Kakao Muffins

Dessert:
Ingredienser:
(4 stk.)
  • 8 spsk. Havreklid
  • 4 spsk. Hvedeklid
  • 2 æg
  • 5 Spsk Fromage Fraiche 0,2%
  • 3 tsk Kakaopulver (sukkerfri)
  • 3 tsk. Flydende sødemiddel
  • 2 tsk. Bagepulver

Fremgangsmåde:
Del æggene i hvider og i blommer. Start med at piske æggehviderne helt stive i deres skål. De skal være så stive, at du kan vende bunden i vejret på skålen, uden at de falder ud.

I en anden skål har du æggeblommerne, og tilsætter fromage Fraiche samt sødemiddel. Pisk massen med en elpisker til massen er lysegul og luftig.

Bland de tørre ingredienser i en tredje skål. Du kan med fordel sigte kakaopulveret ned til mel og bagepulver, for at sikre, at du ikke får kakaoklumper i din dej.

Nu hælder du forsigtigt den tørre blanding af kakaopulver og havreklid osv. ned i skålen med æggeblomme-massen. Vend det forsigtigt sammen så det kommer til at ligne en dej a la Dukan muffins. Herefter blander du ske for ske denne masse ned til æggehviderne og vender forsigtigt masserne sammen. Du skal ikke røre så kraftigt at du slår luften ud af de stive æggehvider. Når massen er jævn, fordeler du dem i 4 muffinsforme.

Bages i en forvarmet ovn på 175 grader i 20 minutter

Velbekomme...!


N.B. Du må spise 1 stk. muffins pr. dag og har derved dækket dagens indtag af Havreklid i Cruise fasen.

lørdag den 28. januar 2012

Dukan Lasagne

Aftensmad:
Jeg beklager den ringe billedkvalitet - dagens foto er taget med en mobiltelefon :o(

Ingredienser:
  • 500 gram hk oksekød 3-7%
  • 1 løg (skåret i tern)
  • 2 spsk. flåede tomater
  • 1 pakke kyllingepålæg
  • 30 gram reven ost (light)
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • Salt og peber
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk. barbecue krydderi

Bechamel:
  • 300 ml. skummetmælk
  • 1 spsk maizena
  • Muskatnød

Fremgangsmåde:
Kød brunes på panden sammen med løg. Tilsæt krydderi samt tomat og steg det på panden i et par minutter

Bechamelsaucen: varm halvdelen af mælken op til lige før kogepunkt. Den anden halvdel blandes op med maizena. Hæld denne blanding i gryden og varm op til det tykner. smag til med muskatnød.

Lasagnen bygges ved lagvis at lægge kødsauce, bechamelsauce og kyllingepålæg (som erstatning for pastaplader). Når lasagnen er bygget op, slutter du af med den revne ost på toppen. Bages i forvarmet ovn på 200 grader i ca. 15 minutter.

Vurdering:
Det er en lidt tynd omgang, men kan sagtens spises for at være lasagne. Retten svarer til 2-3 portioner.

Velbekomme..!

Ægge Muffins

Morgenmad:

Ingredienser:
  • 4 æg
  • 2 dl. æggehvider
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ løg (hakket fint)
  • 1 rød peberfrugt (hakket fint)
  • 50 gram kylling i tern
  • 40 gram reven ost light
  • Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde:
Bland æg, æggehvider og bagepulver i en skål og rør delene sammen. Tilsæt evt. salt og peber efter smag. Fordel æggemassen i 10 silicone muffinsforme som stilles på en bageplade. Muffins formene skal fyldes ca 2/3 op med æggemasse.

Bland Hakket løg, peberfrugt, kylling og reven ost i en skål. Med en ske fordeler du massen ned i muffinsformene med æggemassen. Der kan ca. dumpes 1½ spsk ned i hver form.

Bag dine muffins ved 175 grader i ca 20 minutter.
Tag dem ud af formene og anret dem på en tallerken

Velbekomme...!


torsdag den 26. januar 2012

Røræg på en PV dag

Morgenmad:
Ingredienser:
  • 1 Æg
  • 1 dl æggehvide
  • ½ dl. skummetmælk
  • Stegt kylling i tern (en rest)
  • ½ rød peberfrugt i tern

Fremgangsmåde:
Rør æg, æggehvide og mælk sammen i en skål. Bag røræggen i en sliplet pande ved middel varme. Når Røræggen er færdig, anrettes den på tallerkenen. På panden hælder du nu dine kyllingerester og peberfrugt på. Steg det hele til det hele i ca 2 minutter. Hæld det oven på din Røræg

Velbekomme..!

tirsdag den 24. januar 2012

Crepes med Kyllinge Shawarma

Aftensmad:
Ingredienser:

Fremgangsmåde:
Start med at lave en Dukan Oat Bran Galette. Tilsæt evt. ½ spsk Havreklid samt formage fraiche til opskriften, stræk dejen og lav 2 crepes ud af portionen.

Snit Salat, agurk og tomat i tern, find tomat salsaen frem til dressing.

Kyllinge Shawarmaen har jeg købt i Lidl. Den skal blot varmes på panden og er herefter klar til servering. Den findes i frostafdelingen og indeholder max 6 gram fedt pr 100 gram og er nærmest 100% protein - og fungerer derfor fint til Dukan Kuren.

Læg en pandekage på tallerkenen, fordel salat og øvrigt tilbehør på den ene halvdel af pandekagen, og læg den anden henover som låg. Herved får du en fin crepe med fyld, som er enhver cafe værdig...! Kan spises både til frokost og aften.

Velbekomme..!

mandag den 23. januar 2012

Creoler Rejer

Aftensmad:
(Billede er lånt herfra, da jeg glemte at fotografere)

Ingredienser:
  • 1 hel pose Jumbo Rejer (frost)
  • ½ kop Worchestershire sauce
  • 2 fed hvidløg (fint hakket)
  • 1½ dl. kyllingeboullion
  • Saft fra en halv citron
  • 2 Spsk Creoler krydderi
  • 1 spsk maizena
  • 2 spsk vand

Creoler Krydderi:
3 Spsk røget paprika
2 tsk salt
2 tsk hvidløgspulver
1 tsk løgpulver
1½ tsk. Cayenne peber
1 tsk stødt peber
1 tsk. Oregano

Fremgangsmåde:
I en varm pande, sprayet med en smule olie, hælder du de optøede rejer. Steg dem til de bliver lyserøde, det tager ca 5 minutter. Herefter tilsætter du Creoler krydderiet, hvidløg samt Worchestershire sauce og lader rejerne stege yderligere 2 minutter.

Tilsæt nu kyllingeboullion og lad det simre i ca 5 minutter. Bland vand og maizena i en kop og hæld blandingen i retten, varm op så du ser at det tykner og server varm

Familien kan spise kogte Nudler til

Velbekomme..!

fredag den 20. januar 2012

Chili Chicken Gumbo

Aftensmad:
Ingredienser:
  • 450 gram Kyllingebryst eller filet skåret i tern
  • 1 stort løg skåret i tern
  • 1 rød peber skåret i tern
  • 250 gram champignon skåret i kvarte
  • 1 tsk Chilipulver
  • 2 tsk Cayennepeber
  • 1 tsk oregano
  • 1 ds. flåede tomater
  • 1 spsk maizena
  • 2 spsk Vand

Fremgangsmåde:
Steg kødet af i bunden af en sautepande som er blevet sprayet med en smule olie. Når kødet er gennemstegt og en anelse brunet, tages det af panden.

Herefter steges løg, peberfrugt og champignon i den selvsamme pande i minimum 5 minutter. Herefter tilsættes den stegte kyllingekød og du fortsætter stegningen i yderligere 5 minutter. Tilsæt nu de flåede tomater og alle krydderier, læg låg på og steg videre ved svag varme i yderligere 10 minutter.

Maizena og vand røres sammen i en kop og hældes nu ned i gryden. Rør rundt og lad det simre i 2-3 minutter. Server retten dampende varm.

En både fyldig og cremet ret som overhovedet ikke virker fedtfattig selv om den er det..! Familien kan evt. spise retten med ris til.

Velbekomme..!

onsdag den 18. januar 2012

Ratatouille

(Tilbehør) Aftensmad:
Ingredienser:
  • 1 stor aubergine i tern
  • 3 fed finthakket hvidløg
  • 1 stort løg i grove tern
  • 2 rød peberfrugt i grove tern
  • 4 store tomater i grove tern
  • (evt. 1 courgette/Squash i grove tern)

Fremgangsmåde:
Alle ingredienser snittes i grove tern. Herefter kan du enten vælge at spraye en sautepande med lidt olie, og stege det hele ved svag varme (under låg) i ca. 30 minutter. (husk at røre rundt med jævne mellemrum)

Alternativt kan du lægge bagepapir i en bradepande og stege det hele i ovnen ved 160 grader i ca. 45 minutter. (Husk at røre rundt med jævne mellemrum)

Er et super fint supplement til en god Bøf, eller stegt kyllingebryst. Det ville også fint supplere en kalkunschnitzel

Velbekomme..!

tirsdag den 17. januar 2012

Barbecue Snack Kylling

Frokost:
Ingredienser:
  • Kyllingebryst skåret i tern
  • Barbecue krydderi efter smag
  • 2 spsk Fromage fraiche 0,2%
  • Barbecue krydderi efter smag

Fremgangsmåde:
Steg kyllingeternene på en pande, som er sprayet med en smule olie. Tilsæt krydderi efter smag. Tag det af panden og lad det køle lidt.

Dippen laves af Fromage fraiche som tilsættes krydderi efter smag.

De hele anrettes appetitligt, og er super hyggeligt at spise med et par snackpinde :o) Kan hurtigt laves i forvejen og medbringes på job - skal blot lunes et minut.

Velbekomme..!

Dukan Boller

Brød:
Ingredienser:
  • 12 spsk Havreklid
  • 6 spsk Hvedeklid
  • 5 spsk Fromage Frais 0,2%
  • 1½ dl. mælk
  • 1 æg
  • 1,5 æggehvide
  • 2 spsk Maizenamel
  • 2 tsk Bagepulver
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde:
Alle ingredienser blandes og fordeles i 12 muffinsforme. Bag dem i 12-15 minutter ved 180 grader (varmluft)

Lad dem køle af på en rist.

De er gode supplement til morgenmad go frokost og i Cruise-fasen må du spise 2 stk pr. dag.

Velbekomme..!

mandag den 16. januar 2012

Kalkun i Kokosmælk

Aftensmad:
Ingredienser:
  • 450 gram Kalkunbryst i tern
  • 2 løg
  • 2 porrer
  • 75 gram Broccoli
  • 1 stk Rød peberfrugt
  • 200 ml Kokosmælk (light)
  • ½ tsk Stødt nellike
  • 1 tsk Karry
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. Kanel
  • 1 tsk. stødt Ingefær
  • Saften af ½ lime

Fremgangsmåde:
snit alle grøntsager, og skær kødet i tern.

Steg kødet i en sautepande sprayet med en smule olie. Tilsæt alle grøntsager og krydderier. Hæld til sidst kokosmælken i og lad det simre med låg på -  ved middel varme i 15 minutter. Smag til med saften af en ½ lime og server rygende varm.

Familien kan spise kogte ris til

Velbekomme..!

Salat med Tun og Tomat

Frokost:
Ingredienser:
  • Iceberg salat
  • Tomater
  • Tun i vand
  • Apetina Salattern 3%

Fremgangsmåde:
Snit Iceberg og skær tomaten ud. Dræn tunen for vand og pluk tunen ud i mindre bidder, inden den hældes ud over de øvrige ingredienser. Slut af med en passende mængde salat ostetern.

Velbekomme...!

Brunch a la Dukan

Morgenmad:
1 stk Dukan Muffins
Kyllingepålæg
3 skiver kalkunbacon
røræg af 1 æg og 1 æggehvide.

Anret det så det ser indbydende ud, og drik et dampende krus varm kaffe til.

Velbekomme..!

lørdag den 14. januar 2012

Krydrede Kyllinge Frikadeller

Frokost:
Ingredienser:
  • 450 gram hakket kyllingekød
  • 1 stort løg hakket i tern
  • krydderier efter eget valg
  • 1 æggehvide

Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienser og rør dem godt sammen. Lad farsen stå og hvile i køleskabet i 30 minutter. Spray en smule olie på en stegepande og skru højt op for varmen. Idet du former frikadellerne og lægger dem på, skal du skrue godt ned for varmen og stege dem ved svag varme, mine fik 7-8 minutter på hver side.

Herefter er de klar til servering..! (og de smager i øvrigt fantastisk lune..!)

Velbekomme..!

onsdag den 11. januar 2012

Dukan Kanelkage

Dessert:
Ingredienser:

  • 6 Spsk. Havreklid
  • 2 Spsk. Hvedeklid
  • 1 æg
  • 1 æggehvide
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 3 Spsk. Fromage Fraiche 0,2%
  • 1 tsk. Vanilieessens
  • 1 tsk. Sødemiddel (flydende)
  • 5 tsk. Kanel
  • (2 stk. Gulerødder) (Hvis du har en PV dag)



Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienser. Hæld dejen i en form og bag den i ovnen ved 175 grader i 30 minutter. Herefter skruer du ned til 150 grader og bager den yderligere 10 minutter

Kagen er færdig og huset dufter fantastisk. I Attack fasen må du spise en fjerdedel af kagen på en dag.  Den smager skønt i lun tilstand - ved ikke hvordan den smager kold, for da var hver en krumme spist af Familien Danmark. :o)


Velbekomme...!

Texas krydrede Kyllingebryster

Aftensmad:
Ingredienser:
  • 700 gram kyllingebryst eller kyllingeinderfilet
  • Texas krydderi efter smag.
  • Barbecue krydderi efter smag

Fremgangsmåde:
Bank kyllingebrysterne flade og krydr dem med Texas og Barbecue krydderi (fra Santa maria). Steg dem på den krydrede side først på en varm stegepande som er blevet sprayet med lidt olie. Skrue straks ned på middel varme og krydr den side som vender opad. Steg dem ca. 5 minutter på hver side, og server dem varme.

Familien kan spise pasta og sauce til

Velbekommen...!

tirsdag den 10. januar 2012

Spicy æg med rejer

Frokost:
Ingredienser:
  • 1 æg
  • 2 æggehvider
  • Tabasco
  • Rejer i lage

Fremgangsmåde:
Bland æg, æggehvider og tabasco og pisk det sammen med en gaffel. Hæld det på en varm pande og lav en spicy omgang røræg. Læg det på en tallerken og overdyng hele molevitten med en omgang rejer i lage - Frokost i et snuptag når fantasien har forladt én.

Velbekomme..!

mandag den 9. januar 2012

Morgenmad med Muffins og Yoghurt

Morgenmad:
Ingredienser:
1 stk Dukan Muffins
2 skv. kyllingepålæg
Yoghurt naturel 0,1%
Kaffe
1 stort glas vand

Fremgangsmåde:
Skær din muffins igennem som en bolle. Læg kyllingepålæg på begge sider. Hæld yoghurt op i et dekorativt glas. Husk at skænke et stort glas vand - og selvfølgeligt et krus friskbrygget kaffe.

Se det kalder jeg en god start på dagen..

Velbekomme..!

Dukan Muffins

Brød:
Ingredienser: (12 stk)
  • 16 spsk Havreklid
  • 8 spsk hvedeklid
  • 4 æg
  • 10 spsk Fromage Fraiche 0,2%
  • 3 tsk bagepulver
  • 2 tsk flydende sødemiddel

Fremgangsmåde:
Pisk æggene sammen og tilsæt Fromage fraiche. Tilføj de øvrige ingredienser og rør det godt sammen. Fordel dejen i en metal muffinsplade som er foret med papirforme (herved slipper du for at smøre dem)  Stil formen i køleskabet i minimum 30 minutter og bag dem herefter i en forvarmet ovn på 175 grader. De skal bages i 15 minutter.

Du må spise en om dagen i Attack fasen, da de dækker dit daglige behov for Havreklid. I fase 2 (Cruise) må du få ½ spsk havreklid yderligere. De kan fryses ned, tages op enkeltvis og lunes et øjeblik på brødristeren. Kan bruges både som morgemad samt tilbehør til dagens øvrige måltider... eller spises bart som et tiltrængt mellemmåltid.

Velbekomme..!

Laks med Karrycreme og Citron

Aftensmad:
Ingredienser:
  • 2 stykker laks
  • Salt & Peber
  • 3 spsk Græsk Yoghurt 0,2%
  • Karry
  • Saft af 1/3 citron

Fremgangsmåde:
Karrycremen blandes af Græsk Yoghurt, karry og saften af citronen
Laksen lægges på skindsiden på bageplade beklædt med bagepapir.
Bages i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader

Anrettes med Karrycreme og citronskiver
(Familien kan spise ovnbagte kartofler til)

Velbekomme..!


N.B.
Min frokost bestod af en rest Marineret Indisk Kylling 
som var til overs fra igår.. Mums..

søndag den 8. januar 2012

Røræg med Rejer

Morgenmad:
Ingredienser:
  • 1 stk æg
  • 1,5 æggehvide
  • 65 gram rejer i lage
  • salt og peber
Fremgangsmåde:
Bland æg og æggehvide og pisk det sammen med en gaffel.
Hæld det ud på en slip-let stegepande

Anret ræræg på en tallerken og tilføj rejerne

Velbekomme..!

Marineret Indisk Kylling

Aftensmad:
Ingredienser:
  • 600 gram kyllingebryst i tern
  • 450 gram Creme Fraiche 0,2%
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1 tsk kanel
  • 2 knivspids Cayennepeber
  • 1 tsk stødt Koriander
  • 3 tsk stødt ingefær
  • Salt & Peber
  • 1 dl. vand
  • saft fra en ½ citron
Tilberedning:
I en skål blandes Creme fraiche samt krydderier og citronsaft.
Herefter tilsættes kyllingebryst i tern.
Marineres i køleskabet (gerne 24 timer) men vi nøjedes med 3 timer.

Herefter steges den pressede hvidløg i en gryde. Tilsæt vand.
Tilsæt nu den marinerede kylling og lad det stege/koge i omkring 1 time - ved svag varme og med låg på gryden.

Serveres varm
(Familien kan spise kogte ris til)

- Retten ser måske lidt farveløs ud, men den smager skønt..!

Velbekomme..!

Tunsalat

Frokost:
Ingredienser:
  • 1 ds. tun i vand
  • 3 spsk Creme fraiche 0,2%
  • Karry

Fremgangsmåde:
Åben dåsen med tun og dræn den for vand
findel den i en skål og tilsæt Creme Fraiche
Smag til med Karry

Velbekomme..!

lørdag den 7. januar 2012

Dukan Oat Bran Galette

Morgenmad:
Ingredienser:
  • 1½ spsk Havreklid
  • 1½ spsk Fromage Fraiche 0,2%
  • 1 æggehvide
  • 1 tsk flydende sødemiddel (kan udelades)

Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienser i en skål

Du kan enten bage portionen som en stor pandekage eller flere mindre a'la amerikanske pandekager. De skal bages ligesom almindelige pandekager ved middel varme, og vendes når den øverste side ligesom er "tør"

- En rigtig fin måde at starte dagen på, og så har du fået dagens portion havreklid spist. Alternativt kan de spises til frokost med røget laks, eller stegt kylling og "krydderdressing"

Velbekomme..!